Multiplayer Piano

Zongorázzunk együtt!

A Multiplayer Piano egy csodalatos webalkalmazas, egy 88 billentyűs közössègi zongorával ès egy chat felülettel. Amikor belépsz a felületre, az nagyjából annyira kaotikus, mintha egy általános iskolai osztályterembe érkeznél szünetben, hiszen a világ minden tájáról bejelentkező felhasználók egyszerre játszanak ugyanazon a zongorán. Az első teremben mindenki egyszerre mutatja meg mit tud az otthoni gépéhez kötött billentyűzetén, az egerével, vagy akár különféle midi sequencereket használva. Mások pedig régi barátokkal találkozhatnak a hagyományos old school chat szobákban. Az egyik legizgalmasabb dolog az oldalon a szerepjáték szoba, (ld. a fenti képen) ahol kis közösségek különféle történeteket és helyzeteket találnak ki, esetenként zongorakísérettel vagy aláfestéssel.

A kellemesen nosztalgikus, antik web design, a barátságos káosz és a funkció-orientált átlátható működés mindennyiunkban felkelti a vágyat, hogy teljesen ismeretlen emberekkel együtt nyomkodjuk a zongorabillentyűket, különböző zenei felajánlásokat téve vagy elfogadva mások ötleteit. Nagyjűból egy másodperces késés alakul ki míg a többiek kattintásának hangját mi meghalljuk, ami eredményez némi kiszámíthatatlanságot a zenei interakciónak (de mi ezt is szeretjük).

Ma, azaz 2021 január 11-én, 16:00 és 18:00 között nyitunk egy Átlátszó Hang zeneszobát, ahol találkozhatunk és együtt improvizálhatunk. Ha csatlakozni szeretnétek menjetek a multiplayerpiano.com oldalra és válasszátok ki a bal alsó sarokban található listából az Átltászó Hang-ot. Ez éppen ideális előkészület lehet mindenkinek a Budapest Improvisers Orchestra ma esti koncert-filmjéhez is. Gyertek!

Patatap és Typatone

Patatap és Typatone két gyönyörű online audio játék, amelyet Lullatone (Shawn James Seymour és Yoshimi Tomida) és Jono Brandel hoztak létre.
koncert

Budapest Improvisers Orchestra: Nyitott Forma #1

A JazzaJ egy 2011-ben indult koncertsorozat és zenei műhely, mely a magyar improvizatív zenei szcénát fogja össze. Célja összekötni és közös platformon bemutatni a free jazz, zaj-, kísérletező nép- és komolyzenészeket, akik sokszor egymástól elszigetelve alkotnak.
01.11. 19:00
Online FONÓ esemény