koncert
Élő MÜPA esemény

Schubert & Tsai

A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar koncertje

 
A két névrokon, a dalszerző Schubert és a mesterséges intelligenciát a zene szolgálatába állító Schubert munkássága között eltelt 150 év alatt az éneklésről alkotott elképzelés drámai változáson ment át. A bécsi alapítású MIKAMO Közép-európai Kamarazenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és a mai zeneszerzőkkel való együttműködés mellett a 20. századi közép-európai zenei tradíció, a klasszikus repertoár mai zenére hatást gyakorló része áll érdeklődése középpontjában. Ebben a programban Georges Enescu egzotikus utolsó műve, és három rendkívül izgalmas új darab segítségével járja be a hangszerek és az éneklés közti viszony változásának állomásait. Illés Márton elismertségét számos díj és felkérés tanúsítja, darabjai Európa-szerte rendszeresen szerepelnek a koncertprogramokban. Mirela Ivičević 2021-ben rövid időn belül másodszor mutat be új művet a donaueschingeni fesztiválon, ami az újzenében biztos jele a „rocksztárrá” válásnak – művei előszeretettel építenek a teatralitásra, szövegválasztását pedig gyakran határozza meg a társadalmi szerepvállalás. Virág Anna Virág darabja, amely ősbemutatóként hangzik el, a Müpa 2020-as zeneműpályázatán a kamaraművek kategóriában nyert díjat.  

 

A koncert az Átlátszó Hang Fesztivál és a Sonus Alapítvány együttműködésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

 

 


 

 

Adományozd képzeletbeli koncertjegyed árát!

 

Kedves Barátaink, Tisztelt Közönség!

 

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy fesztiválunk januári eseményeit – hála a fesztivál támogatóinak és helyszíneinek – ingyenesen tudjuk hozzátok eljuttatni. Ti abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy pl. van olyan készüléketek, amin keresztül ezt most látjátok és olvassátok az online térben, ahol a válsághelyzet teremtette viszonyok között működünk. A jelenlegi helyzet azonban sokaknak jóval nehezebb, ezért arra kérünk, hogyha tehetitek, azt az összeget, amelyet a fesztivál belépőjegyeire szántatok volna, küldjétek el az alábbi számlaszámra adományként.

 

A szervezetről itt tudhatsz meg többet: Kompánia Alapítvány

 

Az átutaláshoz ezekre az adatokra van szükséged:
Kompánia Alapítvány
10700024-04481209-51100005
CIB Bank

Műsor

  • Ivan Buffa: Franz Schubert: Rosamunde – Entr’acts Első közjáték (átdolgozás) ősbemutató
  • Varga Abigél: Franz Schubert: Rosamunde – Entr’acts Második közjáték (átdolgozás) ősbemutató
  • Mathias Johannes Schmidhammer: Franz Schubert: Rosamunde – Entr’acts Harmadik közjáték (átdolgozás) ősbemutató
  • Mirela Ivičević: Baby Magnify / Lilth´s New Toy (2018)
  • George Enescu: Symphonie de Chambre, op. 33
  • Virág Anna Virág: Therapy of a Bipolar Bear (a MÜPA zeneműpályázatán díjazott mű) ősbemutató
  • Illés Márton: Ljubljana-rajzok (a Sonus Alapítvány megrendelésére, a The Ernst von Siemens Music Foundation támogatásával írt darab) ősbemutató
  • Alexander Schubert: Hello (2014)

Előadók

  • MIKAMO Közép-európai Kamarazenekar
  • Ajtony Csaba - vezényel

program